Nieuwste vacatures


  Alle vacatures

  Solliciteren

  Jobalert


  Volg ons op de Sociale Media

             

  Solliciteren Terug

  Regelaar

  Elektrotechniek / Werktuigbouw (HBO/WO)

  > Korte bedrijfsomschrijving
  Bronkhorst High-Tech B.V. werd opgericht in 1981 en biedt nu het meest uitgebreide programma aan thermische massadoorstromingsmeters en –regelaars. Er kan een keuze worden gemaakt uit talrijke uitvoeringen van zowel standaard als klantspecifieke instrumenten voor toepassing in laboratoria, industrie en zelfs voor ruimtes met explosiegevaar. Het meetbereik voor deze instrumenten kan worden gekozen vanaf 0-1 mln/min tot 0-10000 m3n/h voor gassen en vanaf 0-30 mg/h tot 0-20 kg/h voor vloeistoffen. Bronkhorst’s Coriolis doorstromingsmeters en - regelaars zijn geschikt voor zowel gassen als vloeistoffen met een meetbereik tussen 0-200 g/h en 0-600 kg/h. Voorts levert Bronkhorst High-Tech drukmeters en –regelaars met een minimum bereik van 0-100 mbar en een maximum van 0-400 bar. De meest recente ontwikkeling betreft een serie ultracompacte meters en regelaars voor doorstroming en druk op basis van microchipsensoren.

  Bronkhorst High-Tech is een wereldwijde organisatie met in totaal bijna 350 medewerkers. Bij de hoofdvestiging in Ruurlo zijn ongeveer 240 medewerkers werkzaam, waarvan 45 op het gebied van R&D en Engineering, Dit illustreert het belang dat het bedrijf hecht aan productontwikkeling en innovatie. De productie vindt plaats in moderne productieruimtes, waar zelfstandige teams van 10 tot 15 medewerkers verantwoordelijk zijn voor het assembleren, kalibreren en testen van meet- en regelinstrumenten.

  Naast de verkoopvestiging in Veenendaal heeft Bronkhorst dochterfirma’s in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Noord-Duitsland, Japan, China en de Verenigde Staten voor het bieden van lokale expertise en ondersteuning. Daarnaast heeft Bronkhorst High-Tech een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd. Met vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen en 15 compleet ingerichte servicecentra verdeeld over de gehele wereld is Bronkhorst High-Tech met recht een wereldwijde leider te noemen op het gebied van meting en regeling van doorstroming en druk.

  Stageopdracht:

  Bronkhorst is gespecialiseerd in het meten en regelen van flow, druk en damp. De meeste producten worden met fabrieksinstellingen voor de regelaar geleverd aan onze klanten. Deze instelling zijn op basis van ervaring tot stand gekomen en worden soms voor verscheping ge-finetuned. Vooral voor temperatuurgeregelde systemen is het gedrag traag waardoor een empirische optimalisatie tijdrovend is.

  Voor drukgeregeld systemen geld dezelfde vraag waar bij dergelijke systemen afhankelijk van volume, flow, medium en druk het systeemgedrag anders is. Hierbij valt ook te denken aan complexere systemen waarbij luchtvochtigheid geregeld word op basis van gasflow, vloeistofflow, druk en temperatuur. Hierbij wordt vandaag elke grootheid afzonderlijk gereged. Een MIMO regelaar zou hier wellicht meer uitkomst kunnen bieden.

  Wat we graag willen is dat het systeemgedrag van de afzonderlijke componenten en het geheel bekend is volgens de theorie en daarmee vooraf goed ingesteld kan worden zonder dat verdere optimalisatie nodig is. Hierbij is het nodig om een of meer van de volgende zaken in kaart te hebben:

  • Dynamische beschrijving van de afzonderlijke componenten en het geheel in s- of z- domein
  • polen en nulpunten plaatje, nyquist plot, bode plot van het open en gesloten systeem
  • Gesimuleerd systeem gedrag bij verschillend instellingen en configuraties
  • Interactie tussen de discrete regelaar en de analoge omgeving
  • Robuustheid voor verstoringen (bv. drukschommelingen, temperatuurdrift)

  Voor deze stage/afstudeeropdracht vragen wij:

  We zijn op zoek naar een zelfstandige en enthousiaste HBO/WO stagiar/ afstudeerder uit de richting elektrotechniek of werktuigbouwkunde met een passie voor regeltechniek die volgens de theorie de regelaar instelling kan bepalen en optimaliseren. Hierbij valt te denken aan de volgende werkzaamheden voor systemen van verschillende complexiteit.

  • Het bepalen van het open loop systeemgedrag
  • Het modelleren en simuleren van het systeem
  • Het optimaliseren van de regelstrategie en instellingen
  • Het toetsen van de strategie en instellingen in de praktijk

  We bieden jou:

  Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende stage waarin we uitgaan van jouw kwaliteiten. Je loopt stage in een internationale en uitdagende organisatie met een open en persoonlijke werksfeer. Je ontwikkelt jezelf en doet ervaring op in een professionele werkomgeving, waar innovatie prioriteit is. Daarnaast bieden wij veel ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid en niet onbelangrijk, een aantrekkelijke stagevergoeding.

  Interesse?

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel Katerberg, Sales engineer , tel. (0573) 45 88 00 of met je stage/afstudeercoordinator. Meer informatie over ons bedrijf kun je vinden op onze website: www.bronkhorst.com. Reacties kunnen gericht worden aan de afdeling Human Resources via [email protected]