Nieuwste vacatures


  Alle vacatures

  Solliciteren

  Jobalert


  Volg ons op de Sociale Media

             

  Solliciteren Terug

  Industriële machine-to-machine communicatie

  > Korte bedrijfsomschrijving
  Bronkhorst High-Tech B.V. werd opgericht in 1981 en biedt nu het meest uitgebreide programma aan thermische massadoorstromingsmeters en –regelaars. Er kan een keuze worden gemaakt uit talrijke uitvoeringen van zowel standaard als klantspecifieke instrumenten voor toepassing in laboratoria, industrie en zelfs voor ruimtes met explosiegevaar. Het meetbereik voor deze instrumenten kan worden gekozen vanaf 0-1 mln/min tot 0-10000 m3n/h voor gassen en vanaf 0-30 mg/h tot 0-20 kg/h voor vloeistoffen. Bronkhorst’s Coriolis doorstromingsmeters en - regelaars zijn geschikt voor zowel gassen als vloeistoffen met een meetbereik tussen 0-200 g/h en 0-600 kg/h. Voorts levert Bronkhorst High-Tech drukmeters en –regelaars met een minimum bereik van 0-100 mbar en een maximum van 0-400 bar. De meest recente ontwikkeling betreft een serie ultracompacte meters en regelaars voor doorstroming en druk op basis van microchipsensoren.

  Bronkhorst High-Tech is een wereldwijde organisatie met in totaal bijna 350 medewerkers. Bij de hoofdvestiging in Ruurlo zijn ongeveer 240 medewerkers werkzaam, waarvan 45 op het gebied van R&D en Engineering, Dit illustreert het belang dat het bedrijf hecht aan productontwikkeling en innovatie. De productie vindt plaats in moderne productieruimtes, waar zelfstandige teams van 10 tot 15 medewerkers verantwoordelijk zijn voor het assembleren, kalibreren en testen van meet- en regelinstrumenten.

  Naast de verkoopvestiging in Veenendaal heeft Bronkhorst dochterfirma’s in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Noord-Duitsland, Japan, China en de Verenigde Staten voor het bieden van lokale expertise en ondersteuning. Daarnaast heeft Bronkhorst High-Tech een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd. Met vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen en 15 compleet ingerichte servicecentra verdeeld over de gehele wereld is Bronkhorst High-Tech met recht een wereldwijde leider te noemen op het gebied van meting en regeling van doorstroming en druk.

  Bronkhorst instrumenten kunnen op diverse manieren communiceren met andere apparatuur. Vaak zijn instrumenten voorzien van een specifieke veldbusaansluiting, waarmee klanten het instrument aanstuurt vanuit een PLC.

  Veel instrumenten worden ook buiten industriële omgevingen gebruikt, waarbij een veldbus niet altijd een logische oplossing is. In dergelijke gevallen gebruiken klanten van de standaard aanwezige RS-232 verbinding naar de PC. Op de PC draait software die verbinding kan maken met het instrument. Zo’n oplossing is vaak Bronkhorst-specifiek, waardoor ook vaak een specifieke implementatie gemaakt wordt voor die toepassing.

  Vaak is echter ook behoefte aan het kunnen gebruiken van standaard software. Deze standaard software communiceert ook via een communicatiestandaard (machine-to-machine) met apparatuur.

  Recent is voor Bronkhorst instrumenten een moderne communicatie-interface ontwikkeld. Deze biedt via een REST webservice de mogelijkheid om met het instrument te communiceren. Deze webservice is echter geen industriële standaard.

  De opdracht is het vinden van een (industriële) communicatiestandaard, zodat klanten, zonder zelf te hoeven programmeren, met standaardsoftware de Bronkhorst instrumenten kunnen uitlezen en aansturen.

  Je houdt je bezig met o.a. de volgende taken:

  • Inventariseren van (industriële) communicatiestandaarden
  • Inventariseren toepasbaarheid op wireless netwerken
  • Advies uitbrengen t.a.v. de implementeren (industriële) communicatiestandaarden
  • Implementeren (industriële) communicatiestandaarden als “server”
  • Implementeren (industriële) communicatiestandaarden als “client” in de productiesoftware van Bronkhorst.

  Heden zijn de onderste twee punten gebaseerd op de eigen REST API, welke dus vervangen zal zijn aan het eind van de opdracht.

  Wie zoeken wij?
  Enthousiaste (Technische) Informatica stagiairs en/of afstudeerders.Tijdens een gesprek zal aan de hand van de voorkeur van de stagiair/afstudeerder bekeken worden welke functionaliteit geïmplementeerd wordt in de opdracht.

  Wat bieden wij?
  Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende stage waarin we uitgaan van jouw kwaliteiten. Je loopt stage in een internationale en uitdagende organisatie met een open en persoonlijke werksfeer. Je ontwikkelt jezelf en doet ervaring op in een professionele werkomgeving, waar innovatie prioriteit is. Daarnaast bieden wij veel ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid en niet onbelangrijk, een aantrekkelijke stagevergoeding.

  Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie?
  Neem dan contact op met je afstudeercoördinator of met:

  Contactpersoon: Thijs Hekelaar
  Telefoonnummer: 0573-458800
  E-mailadres: [email protected]