Nieuwste vacatures


  Alle vacatures

  Solliciteren

  Jobalert


  Volg ons op de Sociale Media

             

  Solliciteren Terug

  Firmwarevalidatie

  > Korte bedrijfsomschrijving
  Bronkhorst High-Tech B.V. werd opgericht in 1981 en biedt nu het meest uitgebreide programma aan thermische massadoorstromingsmeters en –regelaars. Er kan een keuze worden gemaakt uit talrijke uitvoeringen van zowel standaard als klantspecifieke instrumenten voor toepassing in laboratoria, industrie en zelfs voor ruimtes met explosiegevaar. Het meetbereik voor deze instrumenten kan worden gekozen vanaf 0-1 mln/min tot 0-10000 m3n/h voor gassen en vanaf 0-30 mg/h tot 0-20 kg/h voor vloeistoffen. Bronkhorst’s Coriolis doorstromingsmeters en - regelaars zijn geschikt voor zowel gassen als vloeistoffen met een meetbereik tussen 0-200 g/h en 0-600 kg/h. Voorts levert Bronkhorst High-Tech drukmeters en –regelaars met een minimum bereik van 0-100 mbar en een maximum van 0-400 bar. De meest recente ontwikkeling betreft een serie ultracompacte meters en regelaars voor doorstroming en druk op basis van microchipsensoren.

  Bronkhorst High-Tech is een wereldwijde organisatie met in totaal bijna 350 medewerkers. Bij de hoofdvestiging in Ruurlo zijn ongeveer 240 medewerkers werkzaam, waarvan 45 op het gebied van R&D en Engineering, Dit illustreert het belang dat het bedrijf hecht aan productontwikkeling en innovatie. De productie vindt plaats in moderne productieruimtes, waar zelfstandige teams van 10 tot 15 medewerkers verantwoordelijk zijn voor het assembleren, kalibreren en testen van meet- en regelinstrumenten.

  Naast de verkoopvestiging in Veenendaal heeft Bronkhorst dochterfirma’s in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Noord-Duitsland, Japan, China en de Verenigde Staten voor het bieden van lokale expertise en ondersteuning. Daarnaast heeft Bronkhorst High-Tech een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd. Met vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen en 15 compleet ingerichte servicecentra verdeeld over de gehele wereld is Bronkhorst High-Tech met recht een wereldwijde leider te noemen op het gebied van meting en regeling van doorstroming en druk.

  Digitale instrument van Bronkhorst High-Tech bevatten een microprocessor met firmware waarin de meetwaarden verwerkt, de regelaar aangestuurd en communicatie naar buiten afgehandeld wordt. De communicatie die binnen de productie van Bronkhorst gebruikt wordt, maar die ook klanten kunnen gebruiken, is vastgelegd in een protocol. Via het protocol kunnen instellingen en meetwaarden naar en van het instrument geschreven en gelezen worden. Op wijzigingen van bepaalde instellingen dient het instrument op een specifieke manier te reageren.

  Bronkhorst instrumenten zijn modulair opgebouwd, waardoor veel instrumenten dezelfde microprocessor en bijbehorende elektronica bevatten. Echter, het aantal verschillende producten neemt toe en daarmee ook het aantal microprocessoren en firmwarevarianten. Al deze firmwarevarianten dienen echter wel op dezelfde manier te functioneren en te reageren op wijzigingen van instellingen. Dit goed testen, is tijdrovend en foutgevoelig.

  Probleemstelling
  Functioneel consistent gedrag van firmware is van groot belang is voor de kwaliteit van het product en de totaalervaring van klanten met meerdere Bronkhorst producten. Het testen van de firmware na wijzigingen, maar ook productspecifieke varianten, is een tijdrovende en foutgevoelige bezigheid. Deze functionele firmwaretesten willen we graag automatiseren.

  De opdracht bestaat uit een onderzoek naar de eisen aan en het ontwerpen, realiseren en valideren van een geautomatiseerde functionele firmwaretest. Belangrijk is dat alle facetten van de firmware getest worden naar de Bronkhorststandaarden, dus dat getest wordt of een instellingswijziging het gewenste functionele gedrag van de firmware oplevert. Deze testen zijn te verdelen in twee categorieën:

  • Softwarematig
   Deze testen zijn uit te voeren met een instrument zonder randapparatuur. Communicatie met het instrument is uiteraard wel vereist.
  • Hardwarematig
   Deze testen vereisen extra apparatuur om het functionele gedrag goed te kunnen testen. Hierbij kan gedacht worden aan een via de software aan te sturen multimeter om analoge signalen te meten.

  Hierbij zal onderzocht moeten worden welke functionele eisen er zijn, hoe deze vastgelegd kunnen worden en welke bestaande apparatuur vereist is om deze testen geautomatiseerd uit te kunnen voeren.

  Je houdt je bezig met o.a. de volgende taken:

  • Onderzoek naar de eisen aan functionele firmwaretesten en hoe deze vastgelegd kunnen worden.
  • Het ontwerpen van een testsysteem, zowel hardware- als softwarematig.
  • Ontwerp en implementatie van de testsoftware.

  Wie zoeken wij?
  Enthousiaste Technische Informatica stagiairs en/of afstudeerders.
  Tijdens een gesprek zal aan de hand van de voorkeur van de stagiair/afstudeerder bekeken welke functionaliteit geïmplementeerd wordt in de opdracht.

  Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige en uitdagende stage binnen een internationale, groeiende en dynamische organisatie
  • De kans om ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen in een professionele werkomgeving
  • Ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid

  Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie?
  Neem dan contact op met je afstudeercoördinator of met:

  Contactpersoon: Thijs Hekelaar
  Telefoonnummer: 0573-458800
  E-mailadres: [email protected]