Nieuwste vacatures


  Alle vacatures

  Solliciteren

  Jobalert


  Volg ons op de Sociale Media

             

  Solliciteren Terug

  Bepaling van flow capaciteit voor lab-style controlvalves

  Natuurkunde/Werktuigbouwkunde (HBO/WO)

  > Korte bedrijfsomschrijving
  Bronkhorst High-Tech B.V. werd opgericht in 1981 en biedt nu het meest uitgebreide programma aan thermische massadoorstromingsmeters en –regelaars. Er kan een keuze worden gemaakt uit talrijke uitvoeringen van zowel standaard als klantspecifieke instrumenten voor toepassing in laboratoria, industrie en zelfs voor ruimtes met explosiegevaar. Het meetbereik voor deze instrumenten kan worden gekozen vanaf 0-1 mln/min tot 0-10000 m3n/h voor gassen en vanaf 0-30 mg/h tot 0-20 kg/h voor vloeistoffen. Bronkhorst’s Coriolis doorstromingsmeters en - regelaars zijn geschikt voor zowel gassen als vloeistoffen met een meetbereik tussen 0-200 g/h en 0-600 kg/h. Voorts levert Bronkhorst High-Tech drukmeters en –regelaars met een minimum bereik van 0-100 mbar en een maximum van 0-400 bar. De meest recente ontwikkeling betreft een serie ultracompacte meters en regelaars voor doorstroming en druk op basis van microchipsensoren.

  Bronkhorst High-Tech is een wereldwijde organisatie met in totaal bijna 350 medewerkers. Bij de hoofdvestiging in Ruurlo zijn ongeveer 240 medewerkers werkzaam, waarvan 45 op het gebied van R&D en Engineering, Dit illustreert het belang dat het bedrijf hecht aan productontwikkeling en innovatie. De productie vindt plaats in moderne productieruimtes, waar zelfstandige teams van 10 tot 15 medewerkers verantwoordelijk zijn voor het assembleren, kalibreren en testen van meet- en regelinstrumenten.

  Naast de verkoopvestiging in Veenendaal heeft Bronkhorst dochterfirma’s in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Noord-Duitsland, Japan, China en de Verenigde Staten voor het bieden van lokale expertise en ondersteuning. Daarnaast heeft Bronkhorst High-Tech een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd. Met vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen en 15 compleet ingerichte servicecentra verdeeld over de gehele wereld is Bronkhorst High-Tech met recht een wereldwijde leider te noemen op het gebied van meting en regeling van doorstroming en druk.

  > Stageopdracht / Probleemstelling

  Inleiding
  Bronkhorst High-Tech (BHT) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van flow en druk meet en regelapparatuur. Dit omvat zowel gas als vloeistof debieten.

  In het geval van een regelsysteem, is de instrumentatie uitgerust met een regelventiel. Dit ventiel maakt dan onderdeel uit van een PID geregeld systeem.

  De capaciteit van een ventiel (voor welk debiet is het ventiel geschikt) wordt vaak uitgedrukt en een Kv-waarde. Deze coefficient is een genormaliseerde waarde voor de capaciteit van het ventiel, waarmee de drukval en het debiet van een ventiel wordt beschreven voor een specifiek gas of vloeistof.

  Probleemstelling
  De bepaling van de capaciteit gebeurt door metingen. Vervolgens is er een model nodig voor het bepalen van de capaciteit voor andere media.

  De klassieke beschrijving is echter niet geschikt voor ventielen bedoeld voor erg kleine debieten (in de orde van << 500g/h water). Hiervoor is een andere beschrijving nodig, die o.a. rekening houdt met de geometrie, stromingsregime, temperatuur en media eigenschappen.

  Voor vloeistoffen is er een model beschikbaar, maar dit model dient uitgebreid te worden met gassen.

  Activiteiten
  De opdracht zal bestaan uit o.a. de volgende activiteiten:

  • Literatuur studie
  • Het ontwikkelen/uitbreiden van een model wat de capaciteit van een regelventiel kan bepalen op basis van de bekende (gemeten) gegevens van een ander medium.
  • Ontwerpen/aanpassen van een meetopstelling voor valves
  • Valideren van het model dmv metingen
  • Aanbevelen of/hoe het model verder verbeterd kan worden

  > Wie zoeken wij?

  Voor deze opdracht zijn wij op zoek naar een leergierige student Natuurkunde of Werktuigbouwkunde die een doelgerichte en assertieve werkhouding heeft.

  > Wat bieden wij?

  Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende stage waarin we uitgaan van jouw kwaliteiten. Je loopt stage in een internationale en uitdagende organisatie met een open en persoonlijke werksfeer. Je ontwikkelt jezelf en doet ervaring op in een professionele werkomgeving, waar innovatie prioriteit is. Daarnaast bieden wij veel ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid en niet onbelangrijk, een aantrekkelijke stagevergoeding.

  > Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie?

  Neem dan contact op met je afstudeercoördinator of met:

  Contactpersoon:  Dhr. J. van de Geest
  Telefoonnummer: 0573-458800
  E-mailadres:        [email protected]